НовиниДеклараціїКонтрольРозслідуванняСумщина

Директори двох сумських комунальних підприємств не задекларували доходи

У реєстрі декларацій Національного агентства із запобігання корупції відсутні дані директорів двох комунальних підприємств Сумської міської ради. 

Станом на 30 січня 2022 року інформацію про свій майновий стан до НАЗК не подали директор комунального підприємства Муніципальний спортивний клуб “Тенісна Академія” Ігор Смертяк та всі директори футбольного клубу “Суми”, які перебували на посаді від часу створення клубу – Артем Линник, Микола Заруцький та Роман Сорока, який був призначений на посаду останнім у січні 2022 року.

Згідно із законом “Про запобігання корупції” директори комунальних та державних підприємств підпадають під перелік суб’єктів декларування доходів. А отже повинні були подати інформацію про доходи ще перед приходом на посаду, а також щорічно. Таким чином, подібне ігнорування може вважатися порушенням законодавства. 

Команда ГО “Свіч Он” направила звернення до Нацагентства із запобігання корупції з проханням дослідити ситуацію та вжити відповідних заходів, якщо факт порушення буде підтверджено. 

Проєкт «Аналіз способу життя посадових осіб Сумської міської ради, як інструмент протидії корупційним проявам» реалізується у рамках проєкту «Підтримка антикорупційних ОГС для зміцнення верховенства права», який реалізує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки програми МАТРА посольства Королівства Нідерланди, м. Київ. 

Громадський моніторинг України

💰Підтримай роботу нашої організації за посиланням