НовиниАналітикаРозслідуванняСумщина

Що купували в Сумах на Prozorro у 2021 році: аналітика “Громадського моніторингу України”

Команда Громадського моніторингу України проаналізувала понад 200 публічних закупівель Сумської міської ради, здійснених через систему Prozorro у 2021 році. Загальна сума договорів у перевірених закупівлях склала 1,45 млрд грн. 

Найбільше коштів через публічні закупівлі пішло на ремонт дорожнього покриття. Так найдорожчою серед перевірених закупівель стала закупівля робіт по поточному ремонту проспекту М. Лушпи на суму 94,5 млн грн. 

Що купували в Сумах на Prozorro у 2021 році: аналітика “Громадського моніторингу України”
ТОП-3 найдорожчих закупівель у 2021 році

Найпопулярнішим підрядником у 2021 році стало ТОВ “Зеніт-Брук”. З ним було укладено 11 договорів по ремонту прибудинкової території на загальну суму 18,25 млн грн. На другому місці за кількістю, але не за вартістю – приватна фірма “ТІМВЕЛ”, яка заробила на реконструкції та термомодернізації шкіл, лікарень, адмінбудівель понад 86 млн. Третім стало ТОВ “БУДПРО 2018” з 6 договорами по ремонту прибудинкової території на загальну суму 27,24 млн грн.

Що купували в Сумах на Prozorro у 2021 році: аналітика “Громадського моніторингу України”
Найпопулярніші підрядники у Сумах

Примітним є той факт, що 99% підрядників, обраних на тендерах є фігурантами судових справ.  

Детальнішу аналітику по публічним закупівлям Сумської міської ради у 2021 році можна переглянути за посиланням

Ця публікація підготовлена в рамках проєкту «Підтримка антикорупційних ОГС для зміцнення верховенства права», який реалізує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки програми МАТРА посольства Королівства Нідерланди, м. Київ. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю авторів і жодним чином не відображає точку зору Посольства Королівства Нідерландів, м. Київ чи ГО «Чернігівський Центр Прав Людини»

Громадський моніторинг України

💰Підтримай роботу нашої організації за посиланням