НовиниАналітикаУкраїна

Результати другого дослідження спроможності, управління і взаємодії органів антикорупційної інфраструктури від Transparency International Ukraine

Transparency International Ukraine оприлюднила друге Дослідження спроможності, управління і взаємодії органів антикорупційної інфраструктури України 2023.

Так, згідно з результатами, антикорупційні органи покращили свій середній загальний бал з попереднього дослідження 2020 року на пів бала — з 3,4 до 3,9. При цьому найкращий результат отримав ВАКС — 4,6 бала, а найгірший АРМА — 3,4 бала. 

Методологія дослідження розроблена з урахуванням основних підходів Національної системи доброчесності, напрацьованої та впровадженої міжнародною антикорупційною мережею Transparency International.

Антикорупційні органи оцінювали за 5-бальною шкалою, де 5 — максимальний бал, а 1 — мінімальний. За результатами дослідження інституції отримали такі оцінки:

Результати дослідження антикорупційної екосистеми

ОрганБали в 2020 р.Бали в 2023 р.
Вищий антикорупційний суд4,04,6
Національне антикорупційне бюро України3,64,3
Національне агенство з питань запобігання корупції3,33,7
Спеціалізована антикорупційна прокуратура3,33,5
Агенство з розшуку та менеджменту активів3,03,4
(Таблиця на основі даних дослідження Transparency International Ukraine)

При цьому зі 103 рекомендацій, наданих у дослідженні 2020 року, були виконані 23, частково виконані 36, а зовсім не виконані 41.

Детальніше ознайомитися із дослідженням можна на сайті Transparency International Ukraine

Громадський моніторинг України

💰Підтримати роботу нашої організації за посиланням