КонтрольНовиниРозслідуванняСумщина

Роменську ЦРЛ буде ремонтувати фірма, яку звинувачують в розкраданнях бюджетних коштів

Департамент капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації провів тендер на капітальний ремонт першого поверху головного корпусу № 1 Роменської ЦРЛ очікуваною вартість 6 млн. грн.

Під час визначення переможця тендерний комітет відхилив дві найдешевші пропозиції:
1. ТОВ “БІГ НОВАПРОЕКТ” – через відсутність достатньої кількості працівників;
2. ТОВ “КОМПАНІЯ ВЕГА КМ” – через не надання договору оренди спецтехніки.

Тендерний комітет міг надати вимоги по усуненню даних порушень для ТОВ “КОМПАНІЯ ВЕГА КМ”, проте цим правом не скористувався та обрав найдорожчу з пропозицій ТОВ “АМК РЕМ-БУД”. Їх пропозиція становила 6 млн. грн., що на 400 тис. грн. дорожче від пропозиції ТОВ “КОМПАНІЯ ВЕГА КМ”.

ТОВ “АМК РЕМ-БУД” зареєстровано в селі Синяк під Києвом. Належить фірма депутату Синяківської сільської ради, Куковенко Андрію Михайловичу, який сформував статутний капітал у розмірі однієї тисячі гривень.

Фірма бере участь у державних тендерах виключно у двох областях – Київській та Сумській. Більше того, незважаючи на прописку, фірмою, у Сумській області вже підписано договорів на суму понад 800 млн. грн., в той час як у Київській області ця сума становить всього 670 млн. грн.

ТОВ “АМК РЕМ-БУД” фігурує в ряді кримінальних справ про розкрадання бюджетних коштів, так за матеріалами слідства, у судовій справі № 363/5350/19, вказано, що службові особи Хотянівської сільської ради Вишгородського району Київської області та службові особи ТОВ «АМК РЕМ БУД», з метою розкрадання бюджетних коштів уклали протягом жовтня – листопада 2019 року договори підряду на проведення капітальних ремонтів доріг, розташованих на території Хотянівської сільської ради Вишгородського району Київської області. Проте, під час виконання робіт «АМК РЕМ БУД» використовувала меншу кількість та неналежної якості будівельні матеріали.

Роменську ЦРЛ буде ремонтувати фірма, яку звинувачують в розкраданнях бюджетних коштів

Згідно судової справи №363/7/20, за аналогічною схемою фірма працювала і з Хотянівською сільською радою.

Роменську ЦРЛ буде ремонтувати фірма, яку звинувачують в розкраданнях бюджетних коштів