НовиниРозслідуванняСумщина

НАБУ та СБУ затримали на хабарі мера Сум та директора департаменту інфраструктури міста

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за оперативного супроводу Управління Cлужби безпеки України у Сумській області на одержанні неправомірної вигоди у сумі 2 130 000 гривень викрито Сумського міського голову та директора Департаменту інфраструктури Сумської області.

У межах досудового розслідування встановлено, що вказані особи вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 гривень.

02.10.2023 вказаних осіб викрито «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів – 1 430 000 гривень.

Наразі мера міста Суми та директора Департаменту затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідство триває.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Громадський моніторинг України

💰Підтримай роботу нашої організації за посиланням

One thought on “НАБУ та СБУ затримали на хабарі мера Сум та директора департаменту інфраструктури міста

Коментарі закриті.