КонтрольНовиниРозслідування

Медичні установи Сумщини укладають контракти з фірмою дружини депутата обласної ради

Компанія «Арнікафарм» отримала майже 80 бюджетних замовлень на поставку медичних товарів і ліків. Засновник фірми – дружина депутата та директора Сумської обласної лікарні. Керує підприємством – помічник депутата.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Арнікафарм»  зареєстроване 5 жовтня 2017 року, у Сумах на проспекті Лушпи, 15 – це багатоповерховий житловий будинок у середмісті.

арніка1.PNG

Фірма займається роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами, продуктами харчування та косметичними товарами.

За неповні три роки існування «Арнікафарм» отримала 77 бюджетних замовлення на загальну суму 1 мільйон 377 тисяч гривень.

арніка2.PNG

Заснувала фірму, яка користується популярністю у державних медичних установ Людмила Павлівна Горох.

арніка3.PNG

Інформацію про жінку знаходимо в декларації Володимира Гороха, директора Сумської обласної клінічної лікарні. На двох з дружиною лікар має

три квартири, два садові будинки, дві земельні ділянки, два салони-перукарні у Сумах, житловий будинок та земельну ділянку у Конотопі, земельні ділянки у селах Буйвалове, Могриця, Битиця. Загальна площа нерухомості – 44 тисячі квадратних метрів.

За 2019 рік Володимир Горох отримав 425 тисяч заробітної плати, 80 тисяч пенсії та 2 з половиною тисячі соціальних виплат. Його дружина – 24 тисячі пенсії, 72 тисячі гривень доходу від підприємницької діяльності, 22 тисячі прибутку від здачі майна в оренду та 15 тисяч страхових виплат. Загальний дохід родини становить – 640 тисяч гривень.

Крім того, Володимир Васильович Горох – депутат Сумської обласної ради.

арніка4.PNG

А в списку його помічників знаходимо Миколу Савченка – керівника ТОВ «Арнікафарм».

арніка5.PNG

До слова округ, де обрали Володимира Гороха – Кролевеччина. Медичні установи цього району уклали з «Арнікафарт» 9 контрактів.