КонтрольНовиниРозслідування

Сумські тротуари ремонтує сумнівний ФОП

ФОП зареєстрована рік тому отримала замовлень від департаменту інфраструктури на 15 мільйонів гривень. Роботи виконуються з суттєвими порушеннями, але розпорядник коштів громади продовжує підписувати з підрядником договори. Винятково напряму, без торгів.

Публічну закупівлю на капітальний ремонт тротуарів по вулиці Героїв Сумщини оголосив департамент інфраструктури міста Суми. Підрядника обрали без конкуренції, договір на 1 мільйон 345 тисяч гривень уклали напряму.

Виконувати роботи взялась ФОП Крухмаль. Олена Григорівна Крухмаль зареєструвала ФОП рік тому, 9 липня 2019 року. У тому ж липні минулого року ФОП отримала перше бюджетне замовлення – капремонт тротуарів за півтора мільйони гривень. Тоді роботи були виконані з суттєвими порушеннями, частина тротуару залишилася з вибоїнами і камінням. Ці дефекти досі не усунули.

Після цієї горе-закупівлі кар’єра Олени Крухмаль набирає обертів. За рік роботи жінка отримала 22 бюджетні замовлення майже на 15 мільйонів гривень. За випадковим збігом, усі тендери були проведені без конкуренції, а всі контракти укладені з департаментом інфраструктури міста Суми.  

героїв сумщини 1.PNG

До того ж ФОП Крухмаль використовує електронну адресу  hhh@ukr.net. Листи на цю скриньку отримують комунальні підприємства Сумської міської ради «Паркінг», «Шляхрембуд», київська фірма «Роад Констракшн» та кілька сумських жеків.

героїв сумщини2.PNG

Тротуари по вулиці Героїв Сумщини – вже відремонтовані, хоча згідно з умовами договору підрядник має час до 31 липня 2020 року. Обабіч дороги – нове асфальтове покриття, вже з пошкодженнями, слідами від коліс. На те що ФОП Крухмаль виправить ці порушення  – лишається тільки сподіватись.

Сумські тротуари ремонтує сумнівний ФОП