Covid-19НовиниРозслідування

На третину дорожче: управління майном Сумської обласної ради закупило обладнання для швидкої

Управління майном Сумської обласної ради закупило дефібрилятори у сумнівної київської фірми з кримінальною справою. Торги пройшли умовно, адже жоден з учасників не знижував ціну. Вартість обладнання на 20-30% перевищує ціни в інтернет-магазинах.

Управління майном Сумської обласної ради оголосило тендер на апаратуру для підтримування фізіологічних функцій організму 21 листопада 2019 року.  Очікувана вартість закупівлі – 611 тисяч 140 гривень. Свої пропозиції надали два підрядника ФОП Дереза Ігор Борисович зголосився поставити товари за 611 тисяч 100 гривень, а ТОВ «Тсм Асістанс» запропонував ціну на 357 гривень дешевшу. Цікаво, що під час торгів жоден з учасників не знижували ціну пропозиції.

майно1.PNG

Договір уклали 23 грудня з ТОВ «Тсм Асістанс». Фірма зобов’язалась поставити медичне обладнання для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф до 31 грудня, тобто за передсвятковий тиждень.

Згідно з додатком договору один  дефібрилятор – монітор Cardio-Aid 360-B (KCA360-B) обійшовся бюджету Сумської області у 245 тисяч гривень. Хоча на місяць раніше, у листопаді 2019, Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги закупив обладнання з ідентичною назвою за 191 тисячу гривень.

майно3.PNG

Це на третину дешевше, тож за два дефібрилятори управління майном обласної ради можливо переплатило 108 тисяч гривень.

Інший предмет закупівлі дефібрилятор-монітор ДКИ-Н-10 «Аксион-Бел» коштує в інтернеті від 98 тисяч гривень.

майно 4.PNG
майно2.PNG

Участь у торгах брали дві фірми. Для ФОПа Дерези Ігоря Вікторовича поразка певно не стала несподіванкою, підприємець програє тендери у понад 80% випадків.

майно5.PNG

Фірма-переможець, ТОВ «Тсм Асістанс» зареєстрована у травні 2019, тобто на момент укладання договору не працювала і півроку. За недовгий час свого існування київська  компанія перемогла у 20  закупівлях на загальну суму понад 20 мільйонів гривень. Усі кошти фірма отримала від бюджетних установ Сумської області. 17 з 20 – від управління майном.

майно6.PNG

«Успішна» фірма вже потрапила до поля зору правоохоронних органів. Слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області встановили, що підприємство ухилялось від сплати податків та завищувало ціни на медичне обладнання задля привласнення грошей.

На третину дорожче: управління майном Сумської обласної ради закупило обладнання для швидкої