КонтрольНовиниРозслідування

Продовження ремонту чи подвійна оплата робіт. У Кролевецькому районі одна фірма перемогла в двох ідентичних тендерах

Поточний середній ремонт дороги комунальної власності по вулиці Невечерівка в селі Спаське Кролевецького району замовляли двічі, у 2018 та 2019 році. В обох тендерах –  два однакові учасники, обоє не змінювали цін. Переможець теж один на дві закупівлі – шосткинська фірма з кримінальною справою.

Вперше тендерну закупівлю провели восени 2018 року. Свої пропозиції подали два підприємства: ТОВ «Торговий дім «Дінастія» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». Обидві фірми вирішили не знижувати ціну під час торгів. В результаті перемогла «Дінастія», бо запропонувала виконати роботи на 17 тисяч гривень дешевше. Договір між ТОВ та Спаською сільською радою уклали 1 жовтня 2018 року.

спаське 1.PNG

Вдруге ідентичну закупівлю оголосили влітку 2019. Щоправда очікувана вартість поточного середнього ремонту вулиці Невечерівка зросла до 3 мільйонів 300 тисяч гривень. Чи ремонтує Спаська сільська рада вказану вулицю вдруге, чи йдеться про різні ділянки дороги встановити неможливо, адже у тех. умовах не вказані кілометри на яких проводяться роботи.

У цьому тендері також два учасника – шосткинське ТОВ «Торговий дім «Дінастія» та одеське ТОВ «Автомагістраль-Південь». Фірми знову не змінювали ціни, і перемогу здобуло ТОВ «Дінастія», тепер з відривом у 5 тисяч гривень.

спаське 2.PNG

Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Дінастія» діє вже 8 років. За адресою підприємства, місто Шостка, вулиця Весняна 36, зареєстровано ще 4 компанії.

спаське 3.PNG

Зарічний районний суд міста Суми розглядає кримінальну справу про привласнення службовими особами ТОВ «Торговий дім «Дінастія» бюджетних коштів, шляхом внесення неправдивих відомостей про обсяги виконаних робіт до актів приймання робіт по ремонту доріг у Сумській області.

спаське4.PNG

Сумнівна робота підприємства, яку вже досліджує суд, не завадила «Торговому дому «Дінастія» освоїти 62 мільйони гривень бюджетних коштів. Найчастіше послугами цієї фірми користуються установи Кролевецького та сусіднього, Шосткинського районів.

спаське 5.PNG

Про якість виконання робіт цим підрядником ми вже писали.

До слова, раніше компанія «Торговий дім «Дінастія» діяла в Києві, де займалась оптовою торгівлею напоями.