НовиниСумщинаУкраїна

Сумському нардепу Миколі Задорожньому повідомили про підозру за вимагання хабаря у 3,4 млн грн на будівництві Чупахівського водогону

НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання про підозру у висловлені прохання голові сільської ради на Сумщині надати неправомірну вигоду та організації її одержання.

Сумському нардепу Миколі Задорожньому повідомили про підозру за вимагання хабаря у 3,4 млн грн на будівництві Чупахівського водогону
Фото – НАБУ та САП

У НАБУ не назвали прізвище нардепа, однак в Центрі протидії корупції зазначили, що йдеться про народного депутата від партії Слуга народу Миколу Задорожнього та про Чупахівський водогін.

За даними розслідування, Задорожній вимагав 14% від суми коштів, що були виділені на ремонт об’єкта. За версією слідства мова йде про 3,4 млн грн, зазначили в САП.

10% мав отримати сам нардеп, 4% призначались для місцевих правоохоронців, які за це не мали перешкоджати освоювати виділені кошти, додали у відомстві.

Задорожньому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 368 ККУ. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Наразі вирішується питання щодо обрання нардепу запобіжного заходу. Також встановлюються інші причетні до вчинення злочину.

Микола Задорожній — народний депутат 9-го скликання від партії Слуга народу. У травні його призначили головою тимчасової слідчої комісії з облаштування фортифікацій та закупівлі дронів.

До виборів у 2019 році Задорожній був шоуменом, ведучим та організатором святкових заходів. Працював в івент-агенції GB Event by Kvartal 95. Також був учасником гумористичної групи Брати Гагаріни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *