НовиниРозслідуванняСумщина

Приватне підприємство з чорного списку АМКУ виграє відкриті торги

Моніторинг системи «Prozorro» показав, що 1 травня 2023 року Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Сумської міської ради уклало договір за процедурою відкритих торгів з особливостями щодо постачання засобів для догляду за малюками з Приватним виробничо-комерційним підприємством «ВАЛЛЕНТА», яке внесено до «чорного списку» Антимонопольного комітету України. Сума договору складає 559 968,12  гривень.

ПВКП «ВАЛЛЕНТА» 14 квітня 2023 року рішенням Антимонопольного комітету України № 72/29-р/к  визнали винним у вчиненні антиконкурентних узгоджених дій згідно з п. 1 ст. 50, п. 4 частини другої ст. 6 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» разом із ФОП Гозулова О.В. Кожен із порушників отримав штраф в сумі 38 194 грн.

Відповідно до п. 4 частини першої ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі», притягнення відповідачів до відповідальності за зазначене порушення є підставою для відмови цим суб’єктом господарювання в участі в інших процедурах публічних закупівель та для відхилення їх тендерних пропозицій протягом 3 років. 

Попри це, власник Приватного виробничо-комерційного підприємства «ВАЛЛЕНТА», як стало відомо з системи «Youcontrol», створив 4 квітня 2023 року нове Товариство з обмеженою відповідальністю «ПВКП Валлента».

Проєкт «Запобігання корупції у публічних закупівлях органів місцевого самоврядування Сумської області» громадської організації Громадський моніторинг України реалізується за підтримки проекту Чернігівського Центру Прав Людини в рамках Програми МАТRА Посольства Королівства Нідерландів.

Раніше в 2020 році у наших розслідуваннях було виявлено, що Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Сумської міської ради придбало одноразові халати за завищеною ціною.

Громадський моніторинг України

💰Підтримай роботу нашої організації за посиланням