КонтрольНовиниРозслідування

Кролевецький водоканал купив труби для подолання COVID-19

Якщо вам вже набридли нісенітниці або фейки навколо вірусу COVID – 19, то ви чули не все. В Сумській області провели закупівлю трубопровідних матеріалів в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, а саме: Комунальне підприємство «КРОЛЕВЕЦЬВОДОКАНАЛ» закупило труби та фланці.

В кінці березня “Кролевецьводоканал” оприлюднили закупівлю без використання торгів з поміткою «COVID-19». Предметом закупівлі стали труби металеві та фланці. Вартість закупівлі склала 107 тис. грн.

Кролевецький водоканал купив труби для подолання COVID-19

Оприлюднюючи інформацію замовник так і не завантажив договір закупівлі. Тому всю можливу інформацію довелося збирати частинами.

Зі звіту про закупівлю стало зрозуміло, що вони закупили 88 м. металевої труби та 16 шт. фланців. Інформації за одиницю не вказано. Строк дії договору від 19 березня 2020 р. до 31 грудня 2020 р. Також зазначено «…Дана закупівля не пов’язана з закупівлею для запобігання пандемії COVID-19.» Проте закупівля проведена по спрощеній системі.

Кролевецький водоканал купив труби для подолання COVID-19

Оплатили товар відбулась на наступний день після оприлюднення інформації про закупівлю.

Кролевецький водоканал купив труби для подолання COVID-19

Оскільки замовник не завантажив договір: не зрозуміло, що це за труби та фланці (діаметр, розмір, матеріал, за призначенням та способом монтажу). Оскільки всі ці та інші характеристики впливають на ціну товару.

Продавець: Дочірнє підприємство «БУДМОНТАЖ «КПА». На даний момент має податковий борг в розмірі 163 тис. грн.

Кролевецький водоканал купив труби для подолання COVID-19

Основний вид діяльності: неспеціалізована оптова торгівля. Їх бенефіціаром є ТОВ «КРОЛЕВЕЦЬКИЙ АРМАТУРНИЙ ЗАВОД». На даний момент в нього теж чималий податковий борг.

Зареєстрована фірма за адресою: Сумська обл., місто Шостка, ВУЛИЦЯ КОРОЛЕНКА, будинок 9Б. Власники товариства Ковальов Микола Миколайович та Ковальов Олексій Миколайович.

Їхнє ДП «БУДМОНТАЖ «КПА» в 2016 р. проходило по кримінальній справі за ст. 212 ч. 2 КК України. Ухилення від сплати податків, а саме: на загальну суму 2 млн. 476 тис. 917 грн.

Ковальові, також власники ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «КРОЛЕВЕЦЬКИЙ АРМАТУРНИЙ ЗАВОД», в котрого зараз податковий борг 3 тис. грн.

Керівник товариства: Ковальова Олексій Миколайович в 2014 р. за вироком суду визнаний винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.   Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Та покараний штрафом в 17 тис. грн., в той час як ненадходження до бюджету податку на додатну вартість з його вини становить майже 0.5 млн. грн.

В матеріалах справи чітко написано, що директор товариства  здійснював реалізацію бувшого у користуванні товару або відремонтованого товару запчастинами сумнівної якості. Також використовувались підроблені документи та проводилась документальна видимість начебто проведених господарських операцій.