Covid-19НовиниРозслідування

У Сумах купують медичні халати вдвічі дорожче, ніж в інтернеті

27 березня “Центр первинної медико – санітарної допомоги №2” Сумської міської ради оголосили про проведення тендеру на предмет медичних (хірургічних) халатів стерильних зі щільністю 25 – 35 г/м. кв.

В оприлюдненій замовником інформації вказано, що на сумму 102 тис. грн.  планується закупити 1700 халатів. Це виходить по 60 грн. за одиницю товару.

У Сумах купують медичні халати вдвічі дорожче, ніж в інтернеті

Паралельно з цим в документі вказано що: «Інформації про проведення закупівлі згідно постанови від 20.03.2020 р. №225 «Про деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемії та пандемії корона вірусної хвороби (COVID-19) на території  України».  В тій же постанові чітко прописаний принцип здійснення закупівлі: «максимальна економія, ефективність та пропорційність»

Вартість медичних халатів в інтернеті майже в половині дешевше.

У Сумах купують медичні халати вдвічі дорожче, ніж в інтернеті

На іншому сайті такі ж халати коштують майже по 48 грн..

У Сумах купують медичні халати вдвічі дорожче, ніж в інтернеті

Договір підписали вже 31.03.2020 р.: це через чотири дні після оголошення про проведення тендеру. З цього можна припустити що, за чотири дні лікарня не знайшла або не хотіла шукати більш економічно вигідної пропозиції. Якщо на цю суму закупили б, наприклад, за ціною 47,22 грн. за одиницю,  то лікарня придбала б не 1700 а 2160 халатів.

На момент укладання договору ТОВ «Медичний системний інтегральний сервіс» вже мало три кримінальні справи. До розгляду на кінець червня призначена четверта кримінальна справа.

Власник товариства Збукарєв Ігор Всеволодович.  Він є бенефіціаром ще п’яти підприємств. Всі вони зареєстровані за однією адресою: м. Суми, вул. Соборна, буд. 19. Та проти всіх, окрім ТОВ «Фінансовий системний інтегральний сервіс»,  порушено не одну кримінальну справу.