КонтрольНовиниРозслідування

На Роменщині підрядник забрав гроші й не виконав роботу

У грудні 2018 року відділ освіти Роменської райдержадміністрації провів закупівлю  на будівництво футбольного поля зі штучним покриттям на території однієї з сільських шкіл. Замовник установив очікувану вартість на 1 гривню менше від порогу закупівлі. Це дало можливість не проводити тендеру, а визначити переможця самостійно. Ним стало ТОВ «Харківспецінвест», цінова пропозиція якого була аналогічною очікуваній вартості закупівлі.

20 грудня з фірмою уклали договір. Підрядник мав побудувати поле до 31 серпня 2019 року. Йому перерахували 1,4 млн грн попередньої оплати. Однак роботи фірма так і не виконала. Повертати ж кошти відмовилася.

На Роменщині підрядник забрав гроші й не виконав роботу

Керівник Роменської місцевої прокуратури подав позов до суду. Справу призначили до розгляду. Підготовче засідання має відбутися 19 травня 2020 року.

ТОВ «Харківспецінвест» зареєстроване ще 2007 року й надає послуги з будівництва житлових і нежитлових будівель. За даними системи «YouCоntrol», рік тому в компанії утворився податковий борг у розмірі 18 тис грн.   

Разом із тим фірма продовжує брати замовлення. Наприклад, наприкінці минулого року виграла поспіль три закупівлі на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту на суму від 1,4 до 2,8 млн грн:

  1. Будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту за адресою: вул. Перемоги, 2 в м. Охтирка Сумської області.
  2. Роботи з будівництва мультифункціонального майданчика по вул. Підлісна, 128 в м. Тростянець Сумської області.
  3. Нове будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту на території Краснопільської гімназії Краснопільської селищної ради.  

Дві останні закупівлі на 1,4 млн грн кожна відбулися за неконкурентними процедурами. А в минулому місяці договір про капітальний ремонт стадіону на 860 тис грн. з фірмою підписала Сумська спеціалізована школа № 2 ім. Д. Косаренка.