КонтрольНовиниРозслідування

Роменські дороги ремонтуватиме фіктивна фірма?

Ямковий ремонт доріг на 2 млн грн у місті виконає ТОВ «Інейтс». Фірма виграла відкриті торги, надавши найнижчу цінову пропозицію з-поміж чотирьох учасників. Управління ЖКГ опублікувало намір укласти з нею договір. Діє підприємство трохи більше року, а розмір статутного капіталу складає всього 100 гривень.

ТОВ «Інейтс» ділить спільний контактний номер іще з шістьма товариствами. Три з них зареєстровані в Києві, одне — в Ніжині, ще одне — на Сумщині, а останнє — ТОВ «Бізнес груп-плюс» — у Прилуках. І очолює його не хто інший, як уже добре знаний у Ромнах Сагателян Ашот Бабкенович — власник ТОВ «Укрєвробуд плюс», яке тісно співпрацювало з роменськими посадовцями три роки тому.

«Інейтс» і «Укрєвробудплюс» мають одну адресу реєстрації — Київ, вул Бориспільська, 7.

Роменське управління ЖКГ було найактивнішим замовником послуг «Євробуду» в 2017 році. При чому відверто лобіювало його інтереси. Наприклад, у жовтні 2016-го управління оголосило закупівлю на капітальний ремонт вул. Монастирської. Об’єкт вартістю 325 тисяч «розбили» на тендери, аби обійти пороговість закупівлі:

  1. Ямковий ремонт доріг по вул. Монастирська в м. Ромни від № 61 до № 47.
  2. Ямковий ремонт доріг по вул. Монастирська в м. Ромни від № 71 до № 61.
  3. Ямковий ремонт доріг по вул. Монастирська в м. Ромни від № 83 до № 71.

Це дозволило обрати переможця за неконкурентною процедурою. Всі три угоди з «Укрєвробудом» підписали в один день — 26 жовтня 2016 року.  

У листопаді управління оголосило ще два тендери на капітальний ремонт доріг орієнтовною вартістю 7,6 млн грн.

  1. Капітальний ремонт автомобільної дороги по вул. Дудіна в м. Ромни.
  2. Капітальний ремонт автомобільної дороги по вул. Гетьмана Мазепи в м. Ромни.

І виграв їх знову «Укрєвробуд плюс». 15 і 20 грудня сторони підписали угоди терміном дії до 31 грудня 2016 року. А за день, 14 і 19 грудня, замовник вніс зміни в договори (яких іще не було) й подовжив терміни їх дії до 31 грудня 2017 року. 

Роменські дороги ремонтуватиме фіктивна фірма?

Далі партнерство припинилося. А от тепер ТОВ «Інейтс» буде виконувати роботу технікою, орендованою в «Укрєвробуд плюс» та у ФОП Сагателян Ашот Бабкенович за договорами від 29 січня і 3 лютого 2020 року.

Роменські дороги ремонтуватиме фіктивна фірма?
Роменські дороги ремонтуватиме фіктивна фірма?
Роменські дороги ремонтуватиме фіктивна фірма?