КонтрольНовиниРозслідування

В Сумах за 12 мільйонів відремонтують фасад “Романтики”, на яку вже виділяли 23 мільйони

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради провело закупівлю “Реконструкція фасаду будівлі по вул. Героїв Сумщини, 3” очікуваною вартістю 12,4 млн. грн.

Згідно тендерної документації замовника за ці кошти передбачається облаштування утеплення 375,48 м2 фасаду утеплювачем “Термолайф Вент” товщиною 150 мм, з виконанням демонтажних та облицювальних робіт, декоративна штукатурка 537 м2 поверхні 2-го поверху, утеплення стін нижче рівня землі, встановлення металопластикових дверей, загальною площею 9,5 м2, ремонт сходів та інші декоративні і опоряджувальні роботи.

За адресою вул. Героїв Сум №3 знаходиться двоповерхова будівля молодіжного центру “Романтика”.

В Сумах за 12 мільйонів відремонтують фасад “Романтики”, на яку вже виділяли 23 мільйони

В 2017 році на її ремонт міська влада вже виділяла 23 млн. грн. Всі роботи виконувало ТОВ “Топаз”.

В цьогорічному тендері взяли участь лише 2 учасники – ТОВ “Профт Буд Сістем” та те ж ТОВ “Топаз”.

Нижчу ціну запропонувало ТОВ “Профт Буд Сістем”, але замовник відхилив пропозицію через те, що тендерному комітету не сподобались розрахунки кошторису підрядника:

“У складі тендерної пропозиції товариством з обмеженою відповідальністю «ПРОФТ БУД СІСТЕМ» надано довідку від 24.06.2019 № 05-06 «Довідка про наявність обладнання та матеріально-технічної бази необхідних для виконання робіт, визначених у технічному завданні», відповідно до якої учасник має 16 одиниць власної техніки та планує орендувати 45 одиниць техніки.

При цьому, у складі тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОФТ БУД СІСТЕМ» відсутній розрахунок вартості оренди машино-години орендованої будівельної техніки, яка буде застосовуватися для виконання замовлення”, – йдеться в протоколі про дискваліфікацію учасника.

Таким чином перемогу знову здобуло ТОВ “Топаз”, зареєстроване в Сумах, по вулиці Першій Залізничній, 1/2.

Минулого року фірма отримала державні замовлення на 170 млн. грн. Основним замовником є “Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління”, яке входить до власності Міністерства оборони України.

ТОВ “Топаз” фігурує в кримінальній справі ДБР №42018110330000068 від 05.12.2018 про розкрадання коштів Міноборони.

Згідо матеріалів слідства “Північне територіально квартирно-експлуатаційне управління перерахувало кошти ТОВ “Топаз” за виконання робіт, які були виконані не в повному обсязі.

Управління проводило замовлення на будівництво будівель казарм поліпшеного планування та капітального ремонту в пунктах постійної дислокації військовослужбовців. При цьому певним компаніям, до яких входить і ТОВ “Топаз”, надавалися незаконні переваги у процедурах публічних закупівель за «відкат», проводилося включення зайвих витрат, «задвоювання» оплачуваних робіт по вже раніше виконаним та прийнятим роботам, протиправне документальне оформлення прийняття робіт без їх фактичного виконання. 

В Сумах за 12 мільйонів відремонтують фасад “Романтики”, на яку вже виділяли 23 мільйони