КонтрольНовиниРозслідування

Дитячий майданчик – за два тижні: у Сумах 24-річна ФОП ремонтує об’єкти благоустрою незважаючи на холод і опади

 ФОП Марєєва – переможець у 15 державних закупівля на понад 7 з половиною мільйонів гривень. На момент укладання першого договору підприємниці було 22 роки. Встановлення підробних світильників та зв’язки з засновником фірми з «луганським корінням» не заважають успіху бізнес-леді.

Капітальний ремонт дитячого майданчику «Цитадель» між будинками 18 по вулиці  Івана Сірка та будинку 7 по проспекту Лушпи на замовлення департаменту інфраструктури Сумської міськради виконала  ФОП Марєєва. Підрядника обрали без конкуренції, шляхом укладання прямого договору. Вартість ремонту дитячого майданчика – майже 700 тисяч гривень.

Угоду уклали 2 грудня 2019 року. Термін виконання робіт – 16 грудня 2019. Тобто на капітальний ремонт дитячого майданчика ФОП Марєєва мала 14 днів у прохолодну і вологу грудневу погоду.

Дитячий майданчик – за два тижні: у Сумах 24-річна ФОП ремонтує об’єкти благоустрою незважаючи на холод і опади

За вказаною адресою встановлений новий дитячий майданчик з гірками, сходами, канатами та  іншими дитячими розвагами. Поруч – стара металева гойдалка та демонтований турнік з величезними бетонними брилами. З моменту завершення робіт минуло три місяці. Тож підрядник, скоріше за все, не планує вивозити небезпечне для малечі сміття.

Дитячий майданчик – за два тижні: у Сумах 24-річна ФОП ремонтує об’єкти благоустрою незважаючи на холод і опади

ФОП Марєєва зареєстрована в жовтні 2017 в квартирі однієї з сумських багатоповерхівок. Зараз підприємець має податковий борг.

Дарині Володимирівна Марєєвій – 24 роки. Її ФОП надає 16 видів послуг, зокрема у сфері будівництва, оптової торгівлі та вантажного автотранспорту. За два з половиною роки роботи, молодій ФОП, вдалось виграти 15 з 16 державних закупівель на загальну суму 7 мільйонів 700 тисяч гривень. 14 з них Марєєва отримала без конкуренції.

Договори з Марєєвою уклали: відділ освіти Сумської райдержадміністрації (2 мільйони 800 тисяч гривень), департамент інфраструктури міста (2 мільйони 500 тисяч), дитяча міська лікарня (2 мільйони гривень) та Хотінська селищна рада (400 тисяч). ФОП Марєєва виконує найрізноманітніші роботи на замовлення установ бюджетної сфери – реконструкцію дитячих навчальних закладів, капітальний ремонт вуличних і внутрішніх електричних мереж та технічне обслуговування доріг.

У 2018 ФОП Марєєва вказувала номер телефону +38 (050) 407-30-01. Нині цим номером послуговується ТОВ «Сфера АВ», яка є фігурантом кримінальної справи про розтрату та привласнення державного майна, а засновник компанії зареєстрував ФОПи на Луганщині.

Про діяльність цієї фірми ми вже писали.

У 2018 Марєєва опинилась у центрі скандалу. ФОП встановила на Алеї Слави центрального кладовища, де поховані бійці АТО, світильники нібито італійського виробництва. Втім європейська фірма на запит громадських активістів відповіла – лампи підробні. Тоді підрядник, аби уникнути проблем, продав неоригінальні лампи за 1 гривню. До слова, інтереси Дарини Марєєвої тоді представляв засновк «Сфери АВ» – Олесандр Лопата.