КонтрольНовиниРозслідуванняСумщина

Тендери для обраних: Управління капітального будівництва хоче, щоб учасники торгів мали аж по п’ять виконаних контрактів

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради у жовтні провело три тендери на капітальний ремонт прибудинкових територій по вулицях Нижньосироватська біля будинку №37 та вулиці Богуна біля будинків №16 та №8.

Загальна очікувана вартість закупівель складала 3,6 млн. грн.

У всіх закупівлях перемогу отримало ТОВ “Зеніт-Брук” знизивши вартість робіт до 3 млн. грн. Така низька економія обумовлена відсутністю конкуренції у двох закупівлях, так як замовник захотів надання від учасників довідки про виконання аж п’яти державних контрактів. З чим зв’язана така велика кількість державних контрактів, невідомо. Проте дана вимога спрацювала у виключенні суперника з меншою вартістю по треті закупівлі.

Тендери для обраних: Управління капітального будівництва хоче, щоб учасники торгів мали аж по п’ять виконаних контрактів

Судячи з усього виключений учасник, ТОВ “Гермес Форм”, мав бажання брати участь і в інших закупівлях, адже однакові запитання, про доцільність такої вимоги, були поставлені учасником у всіх трьох тендерах.

Компанія-підрядник, ТОВ «Зеніт-Брук» зареєстрована у Сумах 8 років тому. За даними аналітичної системи youcontrol, щонайменше 5% закупівель було розірвано з вини «Зеніт-Бруку».

Тим не менш, фірма отримала 164 бюджетне замовлення на загальну суму 216 мільйонів гривень. Основну суму перерахувало сумське управління капітального будівництва та дорожнього господарства.

Керівник компанії, Олексій Валерійович Сисоєв, також:

  • є очільником товариства з обмеженою відповідальністю «Брук буд», у нього управління замовило робіт на  20 мільйонів 800 тисяч гривень;
  • має ФОП, що виконав 18 замовлень від управління капітального будівництва на 15 мільйонів 200 тисяч гривень;
  • працює керівником приватного підприємства «КФ Консалтинг», яке отримало від УКБ майже 15 мільйонів гривень;
  • раніше керував ТОВ «Брукстріт», яке освоїло 25 з половиною мільйонів бюджетних коштів, отримавши замовлення від управління капітального будівництва.