КонтрольНовиниРозслідування

Кримінальна справа та податковий борг: сумнівна київська фірма збудувала футбольний майданчик у Нижній Сироватці

Футбольний майданчик зі штучним покриттям на замовлення Нижньосироватської сільської ради побудувало ТОВ «Профт Буд Сістем». За це фірма отримала майже 1 мільйон 800 тисяч гривень. Компанія зареєстрована в Києві, має майже 20 тисяч податкового боргу і фігурує в кримінальній справі про привласнення бюджетних коштів.

Нижньосироватська сільська рада замовила будівництво футбольного майданчика зі штучним синтетичним покриттям 3 липня минулого року. Очікувана вартість складала 1 мільйон 831 тисяч 452 гривні.

Участь в тендері взяли дві фірми: ТОВ «Профт Буд Сістем» та приватна фірма «Уніком». Перша компанія під час торгів знизила ціну трохи більше ніж на 3 тисячі гривень, інша – на 13 тисяч. Із пропозицією 1 мільйон 781 тисяча 500 гривень перемогла ТОВ «Профт Буд Сістем».

сироватка1.PNG

Згідно з додатковою угодою, роботи мали бути завершені до 31 грудня 2019 року.

сироватка2.PNG

Нині роботи завершені. За вказаною адресою облаштоване футбольне поле зі штучним покриттям, огорожами та сидіннями для глядачів, поруч – тротуарні доріжки.

Кримінальна справа та податковий борг: сумнівна київська фірма збудувала футбольний майданчик у Нижній Сироватці
Кримінальна справа та податковий борг: сумнівна київська фірма збудувала футбольний майданчик у Нижній Сироватці

Згідно з даними аналітичної платформи Уoucontrol, товариство з обмеженою відповідальністю «Профт Буд Сістем» зареєстроване у червні 2017 року у Києві, в багатоповерхівці по вулиці Миколи Шепелєва, 6.

сироватка3.PNG

За ідентичною адресою зареєстровано ще кілька сотень підприємств.

Підприємство надає 26 видів послуг, і має податковий борг понад 19 тисяч гривень. У 60% публічних закупівель, де брало участь ТОВ «Профт Буд Сістем» компанію дискваліфікували.

Крім того, фірма фігурує в кримінальній справі. За даними слідчих Головного управління Нацполіції в Сумській області, які вони надали в Зарічному районному суді, службові особи ТОВ «Профт Буд Сістем» вступили у змову з керівництвом управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації задля заволодіння коштами з бюджету. Участь в тендерах на будівництво 13 амбулаторій брали лише заздалегідь визначені фірми, серед яких і «Профт Буд Сістем».

сироватка6.PNG

Також, Зарічний суд встановив, що управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації уклало з ТОВ «Профт Буд Сістем» 7 договорів про будівництво амбулаторій, однак отримані кошти службові особи фірми витратили не на будівництво, а на власні потреби.

сироватка7.PNG

Розгляд цієї справи триває, судові засідання переносили в зв’язку з коронавірусною інфекцією. Тепер розгляд справи тимчасово відклався через неможливість захисника одного з підозрюваних бути присутнім у залі суду.

Загалом компанія «Профт Буд Сістем» брала участь у 85 бюджетних закупівлях, перемогу отримала лише в 19 тендерах на загальну суму майже 205 мільйонів гривень. 5 угод фірма підписала з сумським департаментом інфраструктури, 8 – з управлінням капітального будівництва Сумської ОДА, 3 – з управлінням капітального будівництва Херсонської міськради по 1 – з Конотопським управлінням житлово-комунального господарства, Степанівською та Нижньосроватською сільськими радами.