КонтрольНовиниРозслідування

Попри заборону мера, Управління капітального будівництва замовляє капітальні ремонти у своїх улюбленців з кримінальним шлейфом

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради попри заборону на фінансування капітальних видатків, проводить закупівлі «євродворів».

Мова йде про закупівлю робіт з капітального ремонту прибудинкової території в районі житлового будинку №40 по вул. Харківська на суму майже 2,8 млн грн. Тендер був оголошений 24 березня. У той час, як 16 березня, під час апаратної наради, міський голова Олександр Лисенко оголосив про заборону здійснювати будь-які капітальні видатки з міського бюджету до моменту, поки сумські лікарні не будуть забезпечені усім необхідним для боротьби з коронавірусом.

На участь у торгах зголосилися двоє учасників: ФОП Біцак Андрій Юрійович та ТОВ «Зеніт-брук», документи учасники подали з різницею в один день.  І, у ході тендеру вартість ремонтних робіт вдалося знизити майже на 800 тис. грн. Переможцем торгів стало ТОВ «Зеніт-брук», яке запропонувало ціну на 2 грн менше, ніж конкурент.

За 2016 року ТОВ «Зеніт-брук» стало переможцем у 150 державних закупівлях і підписало 149 договорів на понад 200 млн грн. Всі договори, за даними Clarity-project, в цей період підприємство уклало з Управлінням капітального будівництва Сумської міської ради. Водночас, за адресою реєстрації, вказаній у ProZorro  та ЄДР – в. Рубіжна, 10, за даною адресою зареєстровано ще кілька будівельних фірм, що також отримували мільйонні замовлення від Управління капітального будівництва.  Ба більше, фірми «Оптімас», «Зеніт-брук» та «Брукстріт», у 2015 році виступали фігурантами кримінальної справи про закупівлю будівельних матеріалів за завищеними цінами у компанії «ВБ «Цукровик». До слова, остання теж зареєстрована по в. Рубіжна, 10, а керує нею власник ТОВ «Зеніт-брук» Олексій Сисоєв. Детально про цю історію вже описувалось.

Всього ж, попри заборону міського голови фінансувати капітальні видатки, під час карантину Управління капітального будівництва Сумської міськради оголосило тендерів зі створення так званих «євродворів» на понад 13 млн. грн.