КонтрольНовиниРозслідування

СумДУ відремонтує капличку за 3,4 мільйони

Сумський державний університет провів закупівлю робіт з реконструкції каплиці садиби Штеричевої. Адреса об’єкту ремонту – м. Суми, вул. Санаторна, 1.

В тендерній документації наявне фото та опис об’єкта. Згідно опису розміри каплички складають 9 на 11 метрів, висота – понад 4 метри.

СумДУ відремонтує капличку за 3,4 мільйони

Згідно документації в капличці планують провести відновлення стін, даху, фасаду, прокладання водопостачання та водовідведення, прокладання освітлення та електроопалення,  благоустрій прилеглої території та трансформаторної підстанції.

Загальна вартість робіт за результатами аукціону склала 3 400 291,20 грн.

В Сумах за таку ціну можна придбати новий будинок з ремонтом площею близько 170-250 м2.

СумДУ відремонтує капличку за 3,4 мільйони

Переможцем процедури стало АТ «Сумбуд», яке перемогло у єдиного конкурента – ТОВ «Сумиспецмонтаж», фактично без конкуренції.

СумДУ відремонтує капличку за 3,4 мільйони

Учасники подали свої пропозиції протягом 1,5 години 27 червня, що також досить підозріло.

АТ «Сумбуд» за останні 3 роки виграло державних тендерів на суму близько 250 млн. грн. Тоді як його конкурент – ТОВ «Сумиспецмонтаж», перемагало в закупівлях лише раз, в 2017 році.

«Сумбуд» за останні 2 роки фігурувало в понад 30 матеріалах судових рішень  за кримінальними провадженнями. Зокрема щодо будівництва лікарні в м. Охтирка, театру ім. М.С. Щепкіна в м. Суми та розслідуванні ДФС.

Компанія належить Сумбатову Сергію Рубеновичу, Сумбатову Рубену Ашотовичу, Бритову Олександру Борисовичу, Рудь Петру Васильовичу та Новицькому Павлу Леонідовичу.

Рубен Сумбатов є почесним мешканцем міста Суми.