КонтрольНовиниРозслідування

В Охтирці розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил будівництва приміщення лікарні

Встановлено, що в Охтирській центральній районній лікарні у липні 2019 року завершився капітальний ремонт ортопедичного відділення. Медики та пацієнти лише кілька тижнів тому переїхали у відбудоване приміщення, однак, 30 липня 2019 року, близько 1 год.30 хв. у коридорі відділення обвалилась стеля. За щасливим збігом обставин постраждалих немає.

Про це повідомляє прес-центр Прокуратури Сумської області.

В Охтирці розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил будівництва приміщення лікарні

«Охтирською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення під час проектування та будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, що створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків. Досудове слідство доручено слідчим Охтирського відділу поліції.

Як з’ясувалось, на ремонт усього комплексу, який був зроблений за кошти Фонду регіонального розвитку, було витрачено близько 70 млн грн. Наразі тривають першочергові слідчі дії, встановлюються особи, дії та бездіяльність яких призвели до таких наслідків. Окрім того, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за фактом ймовірного привласнення коштів під час виконання робіт.