КонтрольНовиниРозслідування

Ремонт філій ПАТ «Сумиобленерго» виконав “тендерний рецидивіст”

Компанія ТОВ «Каскад-С», власник якої зареєстрований в Луганську, в одну ніч стала переможцем 6 торгів на загальну суму понад 2 мільйони гривень. За ці кошти підприємство ремонтує 6 філій ПАТ «Сумиобленерго». Разом з тим, суд розглядає ряд справ про неналежне виконання ТОВ «Каскад-С» раніше укладених договорів з державними установами та ухиляння  від сплати податків.

Згідно з договорами про закупівлю, оприлюдненими на сайті «Рrozorro», компанія ТОВ «Каскад-С» має виконати наступні роботи:
– ремонт воріт в будівлях ремонтно-виробничої бази філії «Шосткинський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго»  на суму 490 тис. грн;
– ремонт з заміною вікон та дверей в будівлі адміністративно-побутового корпусу Великописарівської комплексної дільниці ПАТ філії «Охтирський РЕМ» вартістю понад 400 тис. грн.;
– ремонт з заміною вікон та дверей в будівлі адміністративно-побутового корпусу комплексної дільниці філії «Шосткинський РЕМ» за 373 тис. грн.;
– ремонт з заміною вікон в будівлі головного виробничого корпуса ремонтно-виробничої бази «Сумиобленерго» на суму 360 тис. грн.;
– ремонт з заміною вікон, вхідних дверей та воріт адміністративної будівлі ЦРО-1 за 288 тис. грн.;
– ремонт з заміною вікон будівлі головного корпусу філії «Тростянецький РЕМ» на суму 227 тис. грн.

Загальна сума договорів на закупівлю послуг, укладених 24 травня 2018, складає 2,1 млн. грн.

За даними аналітично системи Youcontrol, компанія почала діяти у 2005 році в місті Луганськ. У травні 2014 із Луганської області переїхала у Київ, де діє і досі. Кінцевий бенефіціарний власник і засновник організації – Шведченко Сергій Олексійович.  Він, за інформацією  Youcontrol,  досі мешкає на окупованій території, у місті Луганськ.

Компанія «Каскад-С»,  згідно з даними єдиного реєстру судових рішень, фігурує в ряді кримінальних проваджень. Зокрема слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Луганській області встановили з метою прикриття незаконної діяльності, спрямованої на пособництво в ухиленні від сплати податків, суб’єкти господарської діяльності, серед яких і «Каскад-СД», створили підприємство ТОВ “Вектор – Транс – Плюс”. Таким чином, сформували суму штучного податкового кредиту з ПДВ у розмірі понад 4,5 млн. грн.

Ремонт філій ПАТ «Сумиобленерго» виконав “тендерний рецидивіст”

У листопаді 2018 слідча поліції у Дніпропетровській області засвідчила у суді, що службові особи ТОВ «Каскад СД» під час виконання будівельно-монтажних робіт по капітальному ремонту – заміні покриття покрівель будівель навчальних закладів розміщених на території Новолатівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області навмисно закупили та встановили покрівельний матеріал, який за своїми характеристиками не відповідає проектним рішенням, чим завдали збитки місцевому бюджету. Згідно даних Інтернет порталу Spending, відділом освіти виконавчого комітету Новолатівської сільської ради перераховано на адресу ТОВ «Каскад СД» бюджетні кошти на загальну суму 2,2 млн. грн.

Ремонт філій ПАТ «Сумиобленерго» виконав “тендерний рецидивіст”

Також слідчий Кам’янського відділення поліції в Дніпропетровській області на засіданні Заводського районного суду зазначив, що роботи з виконання капітального ремонту спортивної зали Затишнянської загальноосвітньої школи на суму 1,1 млн. грн., фактично не виконаний. Підрядником, який повинен був надати послуги з ремонту, виявився ТОВ «Каскад- СД».

Ремонт філій ПАТ «Сумиобленерго» виконав “тендерний рецидивіст”

До слова, публічне акціонерне товариство «Сумиобленерго» на 25% належить державі. Інші власники пакетів акцій зареєстровані на Кіпрі. Компанія «UA ENERGY DISTRIBUTION HOLDING LIMITED» володіє пакетом акцій у 18,5%,  «BIKONTIA ENTEPRISES LIMITED» і  «LARVA INVESTMENTS LIMITED» по  24.5%  і 24,9% відповідно.