КонтрольНовиниРозслідування

Щойно заснована фірма облаштує пішохідні огорожі у Сумах за пів мільйона

Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради підписав два контракти (UA-2019-05-28-000475UA-2019-05-28-000426) на улаштування пішохідної огорожі по вулицях Катерини Зеленко та Роменській.

Загальна вартість підписаних контрактів складає 490 тис. грн.

Підряд буде виконувати ТОВ “Сумипродтовари“, яке було зареєстроване всього 4 місяці тому у будинку його власника Павлика Володимира Анатолійовича, який проживає у селі Любачеве, вул.Мостова, 40. Також у його будинку прописано ще дві фірми: ТОВ “Сумиенергопостач” та ТОВ “Сумиторгпродукт”.

В цьому районі знаходиться приватний сектор.

“Сумиторгпродукт” також належить Володимиру Анатолійовичу та є “братом близнюком” його фірми виконавця підряду – “Сумипродтовари”. Мало того, що обидві фірми зареєстровані з різницею в один тиждень вони ще й мають однаково малий розмір статутного капіталу – по 300 грн.

ТОВ “Сумипродтовари” має основний вид економічної діяльності ніяк не пов’язаний з будівництвом – КВЕД 47.11 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами

Таким чином не зрозуміло чому замовник обрав саме цю компанію в якості підрядної організації.

Враховуючи місце реєстрації та історію цієї фірми, вона має ознаки фіктивної компанії та може використовуватись в незаконних цілях.

В обох оприлюднених договорах не наведено жодної інформації про технічні та якісні характеристики предмету закупівлі – протяжність огорожі, тип конструкції, розміри тощо. Таким чином не можливо з’ясувати відповідність вартості виконуваних робіт, що є порушенням  Наказу Мінекономрозвитку №490 від 22.03.2016р.