НовиниКонтрольПроєкти

Чи ефективно використовуються кошти на відбудову?

Раніше ми писали про те, що пошкоджену через російську агресію Шосткинську дитячу лікарню відремонтують за 46 млн грн. Тендер на виконання цих робіт без конкуренції виграла компанія ТОВ «ТІРАДА», яка вже потрапляла під підозру у можливому привласненні бюджетних коштів. Тоді суд відмовився провести обшук нібито через недостатність доказів.

Такі випадки, звісно, не поодинокі. І це вкотре доводить, що моніторинг використання коштів на відбудову — важливий.

«Моніторинг об’єктів сприяє підвищенню ефективності витрат та забезпечує прозорість і підзвітність використання бюджетних та донорських коштів. Крім того, це підтримує активну участь громадськості у моніторингу, що є важливим для підвищення довіри до процесу відновлення та зміцнення громадянського суспільства», — додає керівник організації Владислав Максименко.

Загалом наша команда перевірить об’єкти соціальної інфраструктури на Сумщині та Чернігівщині. Серед об’єктів моніторингу є будівлі сільських та міських рад, школи, дошкільні заклади, лікарні тощо.

Допис підготовлено в рамках проєкту «Моніторинг закупівель з відбудови в громадах Сумської та Чернігівської області», що реалізується в межах проєкту «Контроль витрат на відновлення», який впроваджують ІЕД, Центр економічної стратегії та ГО «Технології прогресу» за підтримки Європейського Союзу.

Громадський моніторинг України

💰Підтримай роботу нашої організації за посиланням