КонтрольНовиниРозслідування

Компанія пов’язана з державним службовцем Сумської області, виконала ремонт театру за 3 млн. грн.

Сумський обласний театр драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна, без перебільшення, є культурною перлиною не лише міста Суми, але й області, а може навіть України. Тому місцева влада намагається утримувати його у належному стані. У тім, не забуваючи і про власні інтереси.

31 серпня 2018 року Управління капітального будівництва Сумської обласної ради оголосило тендер на проведення капітального ремонту 3 та 4 поверху театру. Переможцем у торгах стала компанія ТОВ “КОМПАНІЯ БАРЛІНТОН ІНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД”, яка згідно з договором отримала за ці роботи  2,8 млн грн.

15 жовтня з цією ж компанією був підписаний ще один договір на суму 1,3 млн грн. Звіт про укладання договору також був оприлюднений на сайті ProZorro. Хоча, ані у договорі, ані у документах прикріплених до закупівлі, не зазначено, про які саме додаткові роботи та у якій кількості йде мова.

ТОВ “КОМПАНІЯ БАРЛІНТОН ІНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД” зареєстрована у Києві за адресою провулок Руслана Лужевського 14, корпус 7, офіс 3/20.

Цікаво те, що за час існування “КОМПАНІЯ БАРЛІНТОН ІНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД” стала переможцем у трьох державних закупівлях на загальну суму понад 4,1 млн. грн. і всі вони припадають на Сумську область. При цьому податковий борг станом на лютий 2020 року становить понад 34 тис. грн.

Що ж пов’язує київську компанію з Сумською областю? Як з’ясувалося – Управління державного архітектурно-будівельного контролю в м. Суми, зокрема його очільник Анатолій Миколайович Довбня.

Річ у тім, що бенефіціаром (одержувачем прибутку) в ТОВ “КОМПАНІЯ БАРЛІНТОН ІНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД” є такий собі Олександр Іванович Клюшник. Він же є співзасновником ТОВ «Аква-До» та одним з його бенефіціарів. ТОВ «Аква-До» зареєстрована в Сумському районі, у селищі Сад. 33% у цій компанії належить дружині Анатолія Довбні Віті Вікторовні.  Цю інформацію підтверджує і декларація пана Довбні.

На сьогодні ТОВ “КОМПАНІЯ БАРЛІНТОН ІНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД” отримала від Управління капітального будівництва СОДА понад 3 млн. грн. Ще 780 тис. вона отримає по завершенню додаткових робіт, передбачених договором від 15 жовтня 2019 року.