КонтрольНовиниРозслідування

Прокуратура відкрила справу щодо ймовірного розпилу 13 мільйонів на ремонті каналізації

Після звернення юристів проєкту “Свої Люди”, суд зобов’язав прокуратуру розпочати кримінальну справу щодо можливого розпилу 13 млн грн на ремонті каналізації. Махінації на тендері виявили активісти ініціативи «Громадський моніторинг», який і звернувся до юристів.

Про це стало відомо з рішення Зарічного районного суду міста Суми. 

Нагадаємо, раніше активісти з’ясував, що 12 липня 2019 року Департамент інфраструктури Сумської міської ради оголосив тендер на ремонт каналізаційного колектора. Очікувана вартість робіт склала 15,3 млн грн, при цьому на тендері конкурували три компанії: ФОП Ляшенко Максим Олександрович, ТОВ «ТЕПЛО-СВІТ» та ТОВ «Спецінжиніринг Постач». 

За інформацією активістів, ФОП Ляшенко та компанія «ТЕПЛО-СВІТ» вочевидь узгодили свою поведінку на торгах і не конкурували між собою. Про це свідчить документація тендерних пропозицій – учасники подали документи на фірмових бланках, які містять практично однакові можливості матеріально-технічної бази, що підтверджується наданими договорами оренди техніки, які в свою чергу укладені з одними й тими самими орендодавцями.

Крім того, свої тендерні пропозиції вони завантажили з різницею в одну годину та не знижували ціну. Перемогу отримав ФОП Ляшенко, який мав виконати роботи за 13,12 млн грн.

З цією інформацією активісти звернулись до юристів проекту «Свої Люди», а ті в свою чергу – до суду, який зобов’язав місцеву прокуратуру розпочати кримінальне провадження щодо факту зловживання владою або службовим становищем.