КонтрольНовиниРозслідування

В Охтирці ніяк не визначаться з якого місця ремонтувати вулицю Слобідську

4 лютого 2020 року Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради оприлюднило звіт про укладений договір – створення проектної документації на капітальний ремонт тротуарів по вулиці Слобідська (від вулиці Батюка до вулиці Зарічна) на суму 85 тис. грн.

Виконавцем робіт став ФОП Басанець В. М.  Згідно з договором планувалося оплатити роботи після повного їх виконання. 

3 лютого 2020 року  управлінням капітального будівництва та ЖКГ Охтирської міської ради був укладений договір з підрядником, а 13 квітня 2020 року – в день, коли був підписаний акт здачі-приймання результатів роботи, – ФОП Басанець  В. М. та замовник, підписали додаткову угоду з підстав покращення якості предмета закупівлі, а саме: «заміна назви об’єкта». 

Отож в пункті 1.1 договору № 28 від 3.02.2020 року  замість «Капітальний ремонт тротуарів по вул. Слобідська (від вул. Батюка до вул. Зарічна в м. Охтирка Сумської області)»  сторони змінили на запис «Капітальний ремонт тротуару по вул. Слобідська (від амбулаторії ЗПСМ №1)», чим змінили предмет укладеного в лютому договору.

Також згідно п 3.5 «датою виконання робіт вважається дата підписання сторонами акту здачі-приймання роботи». Але ж в цей день були внесені зміни до договору № 28 від 3 лютого 2020 року (зміна предмету укладеного сторонами договору)  та одночасно підписано акт здачі-приймання виконаних робіт за цим договором, що суперечить умовам договору.

Через 4 дні, з моменту зміни предмету договору замовник добросовісно здійснив повну оплату робіт на рахунок ФОП Басанець В. М.

В Охтирці ніяк не визначаться з якого місця ремонтувати вулицю Слобідську

А 16 квітня 2020 року Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради оприлюднило новий звіт про укладений договір. Капітальний ремонт тротуару по вулиці Слобідська – вже від ЗПСМ № 1 – в місті Охтирка Сумської області був оцінений в 1,3 млн. грн. Виконавцем робіт стало ПП «КОТЛБУДСЕРВІС». Нагадаємо, що фірма у 2020 році «переїхала» з вул. Пушкіна, 39 в м. Котельва Полтавської області на пл. Успенську, б/н в м. Охтирка Сумської області.

В договорі № 5/179 від 16 квітня 2020 року не вказано ні об’єм робіт, що має виконати підрядник, ні гарантійні строки експлуатації об’єкта.