КонтрольНовиниРозслідування

Зареєстрована, але відсутня: департамент інфраструктури Сумської міськради укладає договори з компанією, яка має фіктивну адресу

Департамент інфраструктури Сумської міської ради уклав договір про капітальний ремонт дороги в районі Інститутського провулку, 4. ТОВ «Суми-експерт-МС» виконає роботи за 573 тисячі гривень.

За місцем реєстрації компанії, вулиця Юрія Вєтрова, 20, продають продукти, комбікорми для тварин та електросистеми. Офісу підприємства з будівництва та ремонту доріг у вказаній будівлі немає.

Натомість, згідно з інформацією, розміщеною на сайті YouControl, за цією адресою зареєстровано ще 19 товариств з обмеженою відповідальністю.

Компанія «Суми-експерт-МС»  була зареєстрована у 2010 році, по вулиці Роменська, 66. Перший керівник Андрій Іванович Менін. Він, у травні 2019 року, за цією ж адресою зареєстрував ФОП. Підприємець спеціалізується на встановленні столярних виробів, ремонті та будівництві. За недовгі 5 місяців роботи він освоїв 700 тисяч гривень бюджетних коштів, уклавши договори з Ворожбянською міською радою та Освітньої агенцією міста Києва. 

З початку 2019 року ТОВ «Суми-експерт-МС» уклала з департаментом інфраструктури Сумської міськради 5 договорів на виконання робіт з ремонту доріг та тротуарів на загальну суму понад 4 мільйони гривень. При цьому розмір статутного капіталу підприємства складає 1 тисячу гривень. А засновник, власник та керівник товариства – Віталій Ширяєв, за даними аналітичної онлайн-системи YouControl, працює без трудового договору та не отримує заробітної плати.