КонтрольНовиниРозслідування

В Білопіллі за одержання хабаря двох правоохоронців засуджено до 5 років позбавлення волі

Заступника начальника райвідділу – начальника кримінальної міліції Білопільського райвідділу та старшого оперуповноваженого сектора карного розшуку зазначеного райвідділу міліції визнано винними у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди та засуджено до реальної міри покарання.

Про це повідомляє прес-центр прокуратури Сумської області.

Досудовим розслідуванням встановлено та доведено в суді, що вказані правоохоронці в квітні 2015 року вимагали та отримали від мешканця м. Білопілля неправомірну вигоду в розмірі 5200 гривень за не притягнення останнього до кримінальної відповідальності. Водночас старший оперуповноважений, виходячи за межі наданих йому повноважень, із застосуванням сили змушував одного із затриманих зізнатись у низці злочинів.

У лютому 2016 року судом першої інстанції вже колишніх правоохоронців було засуджено до 5 років позбавлення волі, однак вони оскаржили вирок. Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, відтак справу було направлено на новий судовий розгляд.

Переглянувши справу, Білопільським районним судом обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років, з конфіскацією майна. Водночас колишніх начальника кримінальної міліції позбавлено спеціального звання майор міліції, а старшого оперуповноваженого – старший лейтенант міліції.