КонтрольНовиниРозслідування

У Ромнах дорожні знаки купили в фірми, яка не виконує договірних зобов’язань

Управління житлово-комунального господарства закупило 119 дорожніх знаків у місцевого підприємця — ФОП Лисенко О.Є. Договір на 99,8 тис грн. уклали 17 квітня.

У Ромнах дорожні знаки купили в фірми, яка не виконує договірних зобов’язань

ФОП зареєстрований понад 20 років тому. «Прописаний» в одній із квартир будинку на вул. Чапаєва в Ромнах. Основний вид діяльності — рекламні агентства. Також займається іншими видами роздрібної торгівлі поза магазинами та діяльністю у сфері інформаційних технологій і комп’ютерних систем.

У власності ФОПа є два об’єкти нерухомості. Підприємець має податковий борг.

Компанія підозріло часто не виконувала договірні зобов’язання. Згідно з даними системи «YouControl», за поточний і два попередні роки з фірмою нерідко розривали договори, при цьому не менше ніж у 5% усіх завершених закупівель це було зроблено якраз із вини приватного підприємця.

Минулого року управління житлово-комунального господарства також співпрацювало з цим ФОПом. Тоді придбали дорожніх знаків майже на 200 тис грн.

Загалом роменські «комунальники» є основними клієнтами ФОПа. З 14-ти виграних ним закупівель протягом 2019-го й чотирьох місяців 2020-го в шести замовником було управління житлово-комунального господарства Роменської міськради. Сторони уклали договорів на суму понад 309 тис грн. Тричі в підприємця закуповував товари відділ освіти Роменської РДА. Загальна вартість договорів склала більше 70 тис грн.