КонтрольНовиниРозслідування

У Охтирці знову ремонтують дах дитячого садка “Сонечко”

11 лютого 2020 року в «Громадському моніторингу» була надрукована стаття про неякісне перекриття даху в ДНЗ «Сонечко» за адресою пров. Лісний, 1 в місті Охтирка Сумської області підрядником ТОВ «Астарта БУД+». Вартість «надшвидкого» виконання замовлення, яке  тривало п’ять днів, становило бюджету міста 1,3 млн. грн.

Закупівля була неконкурентною. Роботи виконано швидко, проте неякісно.

Досвід співпраці Управління капітального будівництва та ЖКГ Охтирської міської ради і ТОВ «Астарта БУД+»  почала досліджувати Охтирська прокуратура. Виконавця робіт звинувачують у виконанні будівельних робіт неналежної якості, завищенні вартості виконаних робіт на 300 тис. грн. шляхом завищення їх обсягів.

У Охтирці знову ремонтують дах дитячого садка “Сонечко”

26 березня 2020 року Управління капітального будівництва та ЖКГ Охтирської міської ради опублікувало нове замовлення на капітальний ремонт того самого даху ДНЗ “Сонечко” вартістю 210 тис. гривень. Договір підписали з тим самим підрядником, який ремонтував цей дах у грудні 2019 року.

А вже 27 березня 2020 року  Управління капітального будівництва та ЖКГ Охтирської міської ради опублікувало ще одне замовлення на капітальний ремонт даху над старим корпусом ДНЗ “Сонечко” на суму 1,3 млн. гривень. Виконавцем робіт знову стало ТОВ «Астарта БУД+».

За 3 роки  свого існування «Астарта БУД +» отримало 30 замовлень, жодне з яких не було конкурентним. Тільки 17 переможних закупівель підрядник здійснив  в Управлінні капітального будівництва та ЖКГ Охтирської міської ради на суму 13,6 млн. грн.

У Охтирці знову ремонтують дах дитячого садка “Сонечко”

Фірма та її керівник, Жарий Андрій Геннадійович, прописані в Ромнах. Андрій Геннадійович раніше у Ромнах обіймав посаду заступника міського голови з питань міського господарства, земельних відносин, транспорту та зв’язку.