КонтрольНовиниРозслідування

Фірма, прописана в квартирі, виграла 1000 тендерів

Приватне виробничо-комерційне підприємство “Валента” є одним з найактивніших учасників Сумської області. Лише з моменту впровадження системи ProZorro компанія прийнала участь в 3 390 процедурах закупівель та перемогла в 1 046 тендерах.

Фірма, прописана в квартирі, виграла 1000 тендерів

Фірма зареєстрована в місті Суми, в квартирі №12 по вул. Серпневій, 11. Не складно здогадатися, що в цій же квартирі зареєстрований і власник та директор компанії – Юрій Арістов.

Найбільшими замовниками компанії є “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1” Сумської міської ради, “Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни”, “Сумська обласна клінічна лікарня” та інші комунальні і державні установи, розташовані, в переважній більшості, в межах Сумської області. А сама компанія спеціалізується на постачанні медичного обладнання та медикаментів.

Щоправда на сайті оголошень наявне оголошення цієї компанії, де вказано, що вона займається комунальними, побутовими та ритуальними послугами, а також послугами дезинфекції та дератизації.

Майже 85% всіх договорів ПВКП “Валента” уклало за результатами проведення допорогових процедур та звітування про укладений договір. Тобто без проведення відкритого тендеру. Тож залишається лише здогадуватись, чому замовники так часто укладають контракти з цією компанією.