КонтрольНовиниРозслідування

Держаудитслужба знайшла порушення в “стихійній” закупівлі, після звернення Громадського моніторингу

Державна аудиторська служба за результатами звернення Громадського моніторингу провела перевірку закупівлі робіт з поточного ремонту самопливного каналізаційного колектору по вул. Соборна в м. Ромни.

Як повідомляв Громадський моніторинг Управління житлово-комунального господарства Роменської міської ради підписало контракт з ТОВ «Сумибудхолд-1»  на 1,25 млн. грн. на ремонт каналізаційного колектору по вул. Соборній.

При цьому закупівля проводилася за неконкурентною процедурою, без проведення відкритих торгів. Обґрунтуванням застосування неконкурентної процедури стала «нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, яка унеможливлює дотримання замовниками строків для проведення тендеру, а саме пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, а також наданням у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам».

Підтвердження наявності «надзвичайної ситуації» став протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Роменської міської ради.

Виконавець робіт, ТОВ «Сумибудхолд-1», був зареєстрований лише за кілька місяців до укладання договору та вже мав декілька контрактів виключно з управліннями виконкому Роменської міськради.

Під час перевірки аудитори встановили, що замовник неправомірно обрав неконкурентну процедуру закупівлі нібито через наявність надзвичайної ситуації.

Держаудитслужба знайшла порушення в “стихійній” закупівлі, після звернення Громадського моніторингу

За результатами перевірки замовнику довелося розірвати договір, підписаний з ТОВ «Сумибудхолд-1». Відповідне рішення прийнято 2 серпня.