КонтрольНовиниРозслідування

Виконуючи ремонт мостового переходу поблизу Тростянця, підрядником було присвоєно пів мільйони гривень

Охтирською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно виконроба товариства з обмеженою відповідальністю, який, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно заволодів бюджетними коштами.

Про це повідомляє прес-центр Прокуратури Сумської області

У ході слідства, проведеного слідчими Тростянецького відділення поліції за матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області, встановлено, що у квітні 2017 року між службою автомобільних доріг у Сумській області та ТОВ укладено договір на виконання робіт з поточного середнього ремонту мостового переходу автомобільної дороги загального користування державного значення Тростянець-Ницаха-Солдатське.

Наказом директора товариства обвинуваченого призначено виконробом по перевірці виконання роботи. Відповідно саме виконроб після завершення робіт склав та підписав офіційні документи до яких вніс завідомо неправдиві відомості про обсяг виконаних робіт та використані матеріали. Зокрема, про підготовку території будівництва, а саме обрізування та проріджування крон дерев, які фактично не виконувались.

«На підставі підроблених актів виконаних робіт на рахунок товариства замовник перерахував 3 млн 293 тис грн. Хоча відповідно до проведеної комплексної судової дорожньо-технічної, комісійної будівельно-технічної та економічної експертиз фактична вартість виконаних ТОВ робіт складає 2 млн 820 тис грн. Відтак під час ремонту мостового переходу привласнено майже 500 тис грн.