КонтрольНовиниРозслідування

На Сумщині повідомлено про підозру керівнику лісництва, який незаконно реалізовував деревину

За матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області задокументовано протиправну діяльність групи осіб, яку очолював керівник лісництва одного з державних лісових господарств області. Вказаною групою проводилися систематичні розкрадання лісопродукції, яка надалі за готівку реалізовувалась стороннім особам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

На Сумщині повідомлено про підозру керівнику лісництва, який незаконно реалізовував деревину

Під час незаконного вивезення чергової партії деревини та її завантаження потенційному покупцю зловмисники були затримані працівниками поліції та лісової охорони. Встановлено, що у такий незаконний спосіб працівники лісництва намагалися реалізувати деревину породи «дуб» об’ємом 13 куб загальною вартістю близько 300 тис. грн. На вилучені лісопродукцію та транспортні засоби за клопотанням прокуратури слідчим суддею накладено арешт.

Керівнику лісництва 17 липня 2019 року повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) КК України, готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Водночас досудове слідство триває, діям інших учасників також буде надано правову оцінку.