НовиниВибориДеклараціїРозслідуванняСумщина

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Знайомимося далі з претендентами в народні депутати від Сумської області. Округ № 159 в нього входить місто Глухів,  Глухівський, Путивльський, Середино-Будський, Ямпільський райони та частини Кролевецького, Конотопського, Шосткинського районів.

Амирханян Артур Мукучевич

Народився у місті Тбілісі, Грузія. Проживає в місті Глухів, член Соціал-демократичної партії. Самовисуванець.

Був помічником депутата Верховної Ради 8-го скликання Сугоняко Олександра Леонідовича, члена парті «Блок Петра Порошенка»

Являється власником ТОВ «ХЛЕБОСОЛОФФ», розмір статутного капіталу якого становить всього 3200 грн, а кількість видів діяльності при цьому аж 13.  Основна діяльність – це виробництво хліба та хлібобулочних виробів. Крім цього як види діяльності вказані розведення овець, кіз, свиней, а також роздрібна торгівля одягом та взуттям.

Електронна декларація у кандидата відсутня.

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Ананьєв Олександр Валерійович

Проживає в селі Годунівка, Глухівського району, самовисуванець. Перебуває на посаді керівника ПП «Фіалка».

В передвиборній програмі своїм головним пріоритетом вказує розвиток регіону. Обіцяє сприяти реформуванню місцевого самоврядування та територіальної організації влади на півночі Сумщини. Також збирається захищати бізнес від податкового тиску та необґрунтованих перевірок. Виступає за скасування пенсійної реформи та за розвиток фермерських господарств.

Електронна декларація також відсутня.

Андрух Віталій Васильович

Проживає в місті Кривий Ріг. Юрист ПП «Слуга Народу», безпартійний, самовисуванець.

Має власне адвокатське бюро «Віталія Андруха», розмір статутного капіталу 1000 грн.

Вже встиг відмітитися в скандальній статті місцевого сайту , де зазначено, що скоріше за все він являється «технічним» кандидатом, мета якого відібрати голоси у висуванця від президентської партії «Слуга народу».

Анчин Олег Валерійович

Проживає в місті Путивль. Член партії «Воля Народу», самовисуванець.

Веде підприємницьку діяльність, основний вид діяльності – допоміжне обслуговування наземного транспорту.

Згідно електронній декларації разом з дружиною володіють 5-ма земельними ділянками загальною площею близько 6 тис. кв. м. Також задекларовані нежитлові будівлі площею близько 1.5 тис. кв. м., чотири гаражі площею 250 кв. м. Щодо житла нічого не вказано, ні будинку, ні квартири. Має два мотоцикли ДНЕПР МТ-11 1987 р, YAMAHA YBR 125 2010 р, легковий автомобіль CHEVROLET LACETTI 2008 р, і фургон PEUGEOT PARTNER 2006 р. Річний дохід склав понад 1.5 млн. грн.

  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Артеменко Надія Михайлівна

Проживає в місті Глухів, Березівський сільський голова, висувається від партії «Європейська Солідарність».

В електронній декларації зазначено , що разом з чоловіком вони володіють житловим будинком 128 кв.м, 5-ма земельними ділянками площею 100 тис. кв. м., легковим автомобілем ЗАЗ TF 6960 2010 р. Річний дохід Надії Михайлівни склав близько 300 тис. грн.

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Божок Андрій Вікторович

Проживає в Сумах, працює в державній екологічній інспекції на посаді старшого інспектора, самовисуванець.

За інформацією місцевих ЗМІ був звинувачений у вимаганні хабаря від свого підлеглого у розмірі 2 тис. грн щомісячно за неперешкоджання в роботі та залишення на посаді.

За інформацією поданою в електронній декларації ніяким майном не володіє. На дружину зареєстровано дві земельні ділянки 500 кв.м і 700 кв.м, а також житловий будинок площею 250 кв.м.

Користується двома легковими автомобілями за довіреністю, Skoda Octavia F7 2016 р та Toyota Corolla 2008 р.

Річний дохід задекларував у розмірі 42 тис. грн як заробітну плату з місця роботи.

Бушнєв Юрій Сергійович

Проживає в місті Путивль, керівник проектів, ПП «ГОЛОС», безпартійний, самовисуванець.

Як повідомляє сайт ЯМПІЛЬ INFO до політичної парті Святослава Вакарчука «ГОЛОС» немає ніякого відношення. Мова йде про однойменне приватне підприємство, які зараз масово реєструють за для того, щоб ввести в оману виборців. Тобто, його можна вважати технічним кандидатом.

Задекларував квартиру 57 кв.м та автомобіль BMW 520 2000 р.

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Деркач Андрій Леонідович

Проживає в Києві, народний депутат України, безпартійний, самовисуванець.

У Верховній Раді двічі входив у фракцію «Партії Регіонів», великий друг Кремля. Прогульник засідань ВР 8-го скликання. Фігурує в антикорупційних розслідуваннях щодо податкових зловживань.

В електронній декларації дружина Андрія Леонідовича задекларувала квадратні метри під назвою «Інше» загальною площею 2800 кв.м. Також у її власності перебуває квартира на 240 кв.м і дві на 245 кв.м. Мається зареєстроване незавершене будівництво, інформацію про яке не надано. Власниця легкового авто MERCEDES BENZ GL-500 2010 р, а також користуються автомобілем BMW 730D 2015 р. У спільній власності подружжя має ТОВ «ЕРА-МЕДІА» і ПАТ «ІНФОРМАЦІЙНО-ВИДАВНИЧА ГРУПА «ТЕЛЕГРАФ»

  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Виходячи з не дуже інформативної електронної декларації можна зробити висновок, що майже все майно сім’ї зареєстровано на дружину.

Зеленський Володимир Сергійович

Проживає в Сумах, тимчасово не працює, безпартійний, самовисуванець.

Являється одним із співзасновників ТОВ «АЙФУДИК». Фірма існує менше року і розмір статутного капіталу складає 1000 грн. Займається роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Виборча програма кандидата поміщається на одній сторінці і її мета «змінити Україну на краще»

Як повідомляє Громадське Радіо окрім Сумщини ЦВК зареєструвало іще 6 Зеленських з уже відомою нам метою. Тобто, маємо чергового технічного кандидата у ВР.

Електрону декларацію Володимир Сергійович не надав.

Козлов Роман Євгенович

Проживає в місті Кролевець Сумської обл., голова правління Кролевецької районної спілки споживчих товариств, висувається від парті «УДАР».

Веде підприємницьку діяльність, займається  роздрібною торгівлею, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу інтернет.

В передвиборній програмі обіцяє зламати корупційну систему в країні, збудувати крану рівних можливостей і досягнути європейських стандартів життя.

Згідно декларації нерухомого майна не має. Задекларовано два автомобілі SKODA OCTAVIA 2003, VOLLKSWAGEN CADDY 2013.

  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
  • Округ №159: із кого Глухів обере депутата?
Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Маринченко Ігор Олексійович

Проживає в місті Глухів, директор Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України, засновник ГО «За наш рідний край», висувається від Аграрної партії України.

В декларації зазначив, що володіє 3-ма квартирами загальною площею 140 кв. м , земельну ділянку на 600 кв. м та легковий автомобіль САНГ ЙОНГ РЕКСОН 2005.

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Мощенко Євген Вікторович

Проживає в місті Глухів, займається підприємницькою діяльністю, висувається від політичної партії «Радикальна Партія Олега Ляшка».

Електронну декларацію не надав.

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Терещенко Мішель

Проживає в Глухові, займає посаду мера міста, висувається від «Об’єднання «САМОПМІЧ».

Був президентом компанії з виробництва приладів для дайвінгу. У 1994 р. вперше відвідав Україну як турист. З 2003 р. живе у Глухові, а у 2015 році отримав українське громадянство.

До 2018 року в Україні володів бізнесом з вирощування льону і ненаркотичної коноплі, проте продав його через намір брати участь у президентських виборах.

У поданій декларації зареєстрована така власність: три земельні ділянки площею близько 3,5 тис. кв. м, одна квартира на 82 кв.м, два будинки на 60 кв. м і 400 кв.м , а також автомобіль FORD FIESTA 2016

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

 

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Товстуха Костянтин Олександрович

Проживає в Сумах, тимчасово не працює, безпартійний, самовисуванець.

Депутат Сумської обласної ради 7-го скликання (2015-2019) від фракції «Воля народу».

Родина має у власності три земельні ділянки площею близько 3,5 тис. кв. м, два житлові будинки по 150 кв.м. Незавершене будівництво квартири на 50 кв.м зареєстрованої на третю особу. Легковий автомобіль SKODA OCTAVIA 2013. Вся інформація щодо власності надана Костянтином Олександровичем в щорічній електронній декларації.

Округ №159: із кого Глухів обере депутата?

Шевченко Дмитро Станіславович

Проживає в смт Свеса, Ямпільського району, тимчасово не працює, безпартійний, висувається від політичної партії «Слуга Народу».

Будь-яка інша інформація стосовно даного кандидата відсутня.

Шевченко Дмитро Станіславович

Проживає в місті Харкові, керівник проектів ПП «СЛУГА НАРОДУ!», безпартійний самовисуванець.

В даному випадку ПП «СЛУГА НАРОДУ!» не має відношення до політичної парті президента. Це знову ж таки приватне підприємство, які зараз масово реєструють задля пониження рейтингу конкурентів.

Інша інформація відсутня.