КонтрольНовиниРозслідування

На Сумщині поліція викрила голову райдержадміністрації на хабарі у 65 тисяч гривень

Неправомірну вигоду посадовець вимагав за вирішення земельних питань. До злочину долучив у якості посередника колишнього начальника районного відділу Держгеокадастру.

Про це повідомляється на facebook-сторінці Управління захисту економіки в Сумській області.

Оперативниками управління захисту економіки в Сумській області було задокументовано корупційну схему, яку організував голова однієї з РДА. За вирішення питань щодо погодження проектної документації на виділення у приватну власність земельних ділянок на території ввіреного йому району вимагав з місцевих мешканців неправомірну вигоду. Також було встановлено, що до злочинної діяльності посадовець залучив посередника – колишнього начальника районного відділу Держгеокадастру.

На Сумщині поліція викрила голову райдержадміністрації на хабарі у 65 тисяч гривень

Під час процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання та отримання останніми 65 тисяч гривень хабара за вирішення земельного питання, а саме передачу у приватну власність земельної ділянки з числа земель рекреаційного призначення.

Сьогодні, 3 липня правоохоронці затримали посередника під час одержання двох тисяч доларів США хабара. Напередодні, оперативниками задокументовано факт отримання посередником першої частини неправомірної вигоди в сумі 12 тисяч гривень, які громадянин перерахував на його особистий картковий рахунок. Загалом очільник РДА через посередника отримав 65 тисяч гривень.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, посередника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.