КонтрольНовиниРозслідування

Накладено арешт на майно посадовців, через бездіяльність яких загинуло немовля

Триває досудове слідство за фактом загибелі немовляти в ліфті, а також ймовірного привласнення коштів, виділених на ремонт підйомників.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Сумської області.

Нагадуємо, що за результатом першочергових слідчих дій до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки та зловживання повноваженнями вже притягнуто керівника та майстра-електромонтера ТОВ «Міськсумиліфт». Також повідомлено про підозру в неналежному виконанні службових обов’язків одному із заступників міського голови м. Суми та колишньому директорові Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради.

Оскільки потерпілими у вказаному кримінальному провадженні подано цивільний позов про стягнення з посадовців міської ради моральної та матеріальної шкоди, прокурор та слідчий звернулись із клопотанням про накладення арешту на їх майно. Зарічний районний суд м. Cуми погодився з доводами правоохоронців, відтак на рухоме та нерухоме майно підозрюваного заступника міського голови м. Суми та колишнього директора Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради накладено арешт шляхом заборони розпорядження/відчуження ним.

Нагадуємо, що трагедія сталась 2 січня 2019 року близько 16.10 в м. Суми по вул. Супруна, 32/1. Жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, піднялись ліфтом на 9 поверх. Коли дорослі вийшли на площадку, коляску з малюком затисло дверима і ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер.