КонтрольНовиниРозслідування

Квартира в Ялті, десятки мільйонів, годинники і елітні авто: як живе мажоритарник із Сумщини, якого призначили керівником служби СБУ

Президент України призначив керівником Служби зовнішньої розвідки СБУ депутата від мажоритарного округу №162 Владислава Бухарєва.

В ЗМІ відразу з’явилася інформація про нагороду Бухарєва, яку він колись отримував від ФСБ.

Щоправда стосовно Владислава Бухарєва наявні й інші неоднозначні моменти.

Так, згідно декларації нардепа, у власності його родини перебуває будинок на 701,1м2 в Бориспільському районі, квартира на 106 м2 в Києві та квартира на 86,8 м2 в окупованому Криму (Ялта).

Окрім цього він з дружиною володіє елітними годинниками Girard-Perregaux , HublotLonginesBreguet. Вартість годинників цих фірм варіюється від кількох тисяч до десятків тисяч доларів.

Квартира в Ялті, десятки мільйонів, годинники і елітні авто: як живе мажоритарник із Сумщини, якого призначили керівником служби СБУ

Також в декларації зазначені автомобілі Lexus LX 570 2008 року, вартістю близько мільйона гривень, Lexus 350 RX 2011 року, вартістю близько 800 тис. грн., Volkswagen Multivan 2017 року, вартістю близько 1,5 млн. грн. та Toyota Land Cruiser 76 2012 року (також близько мільйону).

Окрім цього Владислав Бухарєв, згідно декларації, подарував минулого року своїй доньці 15,5 млн. грн. Іще 1,4 млн. грн. їй подарував громадянин Коротєєв.

Також депутат задекларував заощадження на суму 400 тис. $ та 90 тис. євро. Це ще близько 15 мільйонів грн. Більша частина належить дружині обранця.

Загальна вартість активів подружжя Бухарєвих може складати 50-70 млн. грн.

При цьому Владислав Бухарєв всю свою біографію перебував на державних посадах. Його дружина працює в Управлінні освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації. Донька не працює.

За минулий рік Владислав Бухарєв отримав 395 тис. грн. заробітної плати та 423 тис. грн коштів, пов’язаних з відшкодуванням депутатських повноважень. Дружина, на яку записана більшість майна і заощаджень, отримала лише 91 тис. грн. зарплати.

Враховуючи явну неспівставність статків нового керівника Служби зовнішньої розвідки СБУ з доходами родини, призначення Бухарєва виглядає досить неоднозначно.

Нагадаємо, що до депутатства він працював на різних посадах в СБУ та Державній податковій адміністрації України.